In De Meerpaal is tot en met 22 februari 2017 de expositie 'Met andere ogen' te bekijken. Deze bijzondere expositie is het resultaat van een project dat geïnitieerd is door G-Art. G-Art wil laten zien wat de kunstenaars van deze tentoonstelling in huis hebben. Het zijn mensen met oneindig veel mogelijkheden… én met een psychische of verstandelijke beperking.
De kunstenaars van deze tentoonstelling zijn erop uitgetrokken. Ze hebben gelopen, maar vooral ook stilgestaan. Bovenal hebben ze goed gekeken, bijzonder goed zelfs. Wij mogen met hen meekijken. Deze tentoonstelling is dan ook tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen drie verschillende ateliers en hun bijzondere kunstenaars. Het resultaat is een verbluffende ode aan Flevoland, waardoor je de provincie ‘met andere ogen’ gaat bekijken.
Het is de bedoeling dat de expositie een jaar gaat rondreizen in Flevoland. De start van de expositie was bij Rabobank Flevoland in Lelystad. De Meerpaal is de tweede locatie. Naa de volgende locatie wordt nog gezocht, hirevoor wordt gezocht naar een locatie in de Noordoostpolder. (Mocht u een locatie weten, dan kunt u een mail sturen naar communicatie@ovdd.nl, wij zorgen dan dat de mail bij de juiste persoon terecht komt).
Tijdens het Nieuwjaarsfeest van OVDD is een deel van de expositie te bewonderen als u De Meerpaal binnen komt. Wij nodigen u uit om deze mini expositie te bekijken en op een later tijdstip de hele expositie in De Meerpaal te bewonderen.
Facts
Naam van het project: “Met ander ogen”
Financier: Coöperatiefonds Rabobank Lelystad
Deelnemers: 3 ateliers voor mensen met een beperking uit Flevoland,
- Dag-Atelier De Meerpaal van Monique Hanekamp uit Dronten,
- Atelier Mefiboset van Ronald Baarda uit Emmeloord,
- Een atelier verbonden aan de ZMLK school De Zonnebloem uit Emmeloord
Kunstenaars: 20 deelnemende kunstenaars met een verstandelijke beperking uit Flevoland
Aannemer/ projectleiding: G-Art uit Biddinghuizen. Een non profit organisatie, die zich inzet voor deze doelgroep en hun werkplekken.
Opdracht: De polder in beeld brengen door de ogen van kunstenaars met een beperking.
Verder: Het project moest verbindend (samenwerking verschillende ateliers/polder overschrijdend), vernieuwend zijn (dat is het in vele opzichten) en maatschappelijke relevantie (bevordering emancipatie van onze doelgroep, en verbinding maken met samenleving/bedrijfsleven) hebben.
Oogst: Een reizende tentoonstelling van ongeveer 30 zeer divers beeldend werk (schilderen, fotografie, 3 D werk)